O Pierre Hermé είναι ο σύγχρονος «πατέρας» της γαλλικής ζαχαροπλαστικής. Στα ζαχαροπλαστεία του θα βρείτε μοναδικές δημιουργίες ύψιστης ποιότητας.
Ο διάσημος σεφ πατισιέ έχει πολλαπλές διακρίσεις και θεωρείται από τον τύπο ως «Ο Πικάσο της ζαχαροπλαστικής».
Αν επισκεφτείτε ένα από τα 12 ζαχαροπλαστεία του Pierre Hermé, που βρίσκονται στο Παρίσι, να δοκιμάσετε απαραιτήτως τo μυθικό macaron Ispahan, το ομότιτλο cake.
Ο Γκρολέ θεωρείται η nouvelle vague της γαλλικής ζαχαροπλαστικής και ένας απο σπουδαιότερους πάστρι σεφ της εποχής μας.
Οι δημιουργίες είναι σύνθετες παρασκευές αποτελούμενες αποκλειστικά από εκλεκτές ύλες ανωτέρας ποιότητας, χωρίς πολλή ζάχαρη.
Αν είστε λάτρης των ψαγμένων γεύσεων και γλυκών, η ουρά και ή αναμονή αξίζουν τον κόπο.
Μπορείτε να δοκιμάσετε τις δημιουργίες του Γκρολέ σε 2 σημεία στο Παρίσι, στην Όπερα και στο ξενοδοχεία La Meurice.
To Angelina είναι άλλο ένα ιστορικό ζαχαροπλαστείο του κέντρου. Στο Angelina θα βρείτε κλασσικές γεύσεις της γαλλικής ζαχαροπλαστικής υπέροχα εκτελεσμένες.
Ο χώρος του ζαχαροπλαστείου είναι μοναδικός και θυμίζει το Παρίσι άλλων εποχών.
Mην παραλείψετε να δοκιμάσετε τη μοναδική ζεστή σοκολάτα σήμα κατατεθέν του ζαχαροπλαστείου, όπως και το θρυλικό Mont-blanc.
Το Ladurée θεωρείται το σπίτι του Macaron. Πρόκειται για ένα πασίγνωστο ανά την υφήλιο ιστορικό ζαχαροπλαστείο, σήμα κατατεθέν της πόλης του Παρισιού.
Είναι τόσο γνωστό και δημοφιλές που σπάνια θα βρείτε τραπέζι για να καθίσετε, αλλά αξίζει την αναμονή.
Αν το επιλέξετε, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε μερικά από τα καλύτερα macarons του κόσμου.
Ζαχαροπλαστική εξαιρετικά υψηλού επιπέδου και φίνες γεύσεις από ένα ζαχαροπλαστείο που ήταμ το talk of the town στο Παρίσι πριν απο μερικά χρόνια.
Στην κουζίνα του βρίσκεται η Claire Damon, μαθήτρια του Pierre Hermé, με θητεία στα μεγαλύτερα ζαχαροπλαστεία του Παρισιού.
Η Patisserie Stohrer είναι ένα σημείο αναφοράς της πόλης, αφού πρόκειται για το ιστορικότερο ζαχαροπλαστείο στο Παρίσι.
Ο Νικολά Στόρερ άνοιξε το συγκεκριμένο ζαχαροπλαστείο το 1730 και έκτοτε λειτουργεί ακατάπαυστα, στο ίδιο σημείο.
Εκτός των άλλων, λέγεται ότι μέσα στο εργαστήριο του Στόρερ δημιουργήθηκε το «Baba au rhum» (μπαμπάς με ρούμι).
Για τους λάτρεις της μαρέγκας>
Το Merveilleux (που σημαίνει θαυμάσιο) είναι ένα κλασσικό γλυκό του Βελγίου που έχει ως βάση την μαρέγκα.
Στο «Aux Merveilleux de Fred» θα βρείτε τα καλύτερα merveilleux αλλά και φρεσκοφουρνισμένα αφράτα brioche.
Επίσης, σύμφωνα με το tripadvisor θεωρείται ένα από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία στο Παρίσι.
Χωρίς υπερβολή, το καλύτερο παγωτό στο Παρίσι.
Οι περισσότεροι οδηγοί όταν φτάνουν στο θέμα παγωτό, αναφέρουν το πασίγνωστο και εξαιρετικό παγωτό του Berthillon. Δεν αντιλέγω γιατί πρόκειται για εκλεκτότατου παγωτού.
Βέβαια το εν λόγω παγωτό απέχει παρασσάγγας από αυτό του ασύγκριτου μάστορα των παγωμένων “κρεμοειδών” Ρεμό 🍨❤️
Μιλάμε για γεύσεις που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς, με ειδική μνεία στα σορμπέ.